about-12-1

Το Έναστρον Βιβλιοκαφέ εγκαινιάστηκε το 2009 στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζονταν οι εκδόσεις Παπαδημητρόπουλου, στον αριθμό 101 της οδού Σόλωνος. Δημιουργήθηκε στο πρότυπο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών χώρων, αρχικά για να στεγάσει το βιβλιοπωλείο των ομώνυμων εκδόσεων.
Η αγάπη των αναγνωστών οδήγησε σε σταδιακή αναδιάρθρωση του χώρου προκειμένου αφενός το βιβλιοπωλείο να ενημερωθεί με τους νέους τίτλους όλων των εκδόσεων της αγοράς και αφετέρου το καφέ να γίνει ακόμη πιο ευέλικτο ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού … Περισσότερα

Έναστρον Βιβλιοκαφέ

Το Έναστρον Βιβλιοκαφέ, που δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που ξεκίνησαν τις εκδόσεις Έναστρον το 2004, το Θανάση Σκύφα, το Μανώλη Παπούλια, την Έφη Ριζά-Σκύφα και το Βασίλη Ριζά, άρχισε να λειτουργεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2009. Προετοιμαζόταν οκτώ μήνες περίπου, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου, στην οδό Σόλωνος 101. Με σεβασμό στη φυσιογνωμία της οδού Σόλωνος, ενός πραγματικά ιστορικού δρόμου για το βιβλίο, τον πολιτισμό και τη μόρφωση (στο διάβα του συναντάμε τη Νομική και το Χημείο που στιγμάτισαν την επιστημονική και ιδεολογική εξέλιξη πολλών ανθρώπων) αλλά και με θαυμασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του χώρου μας, διαμορφώσαμε ένα περιβάλλον αισθητικό που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση σε κάθε επισκέπτη του. Μπαίνοντας στο Βιβλιοκαφέ, βλέπεις στο βάθος το βιβλιοπωλείο που ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες κυκλοφορίες ενώ οι βιβλιοθήκες του προσφέρουν χώρο όχι μόνο σε μεγάλους αλλά και σε μικρούς ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους που σε εμάς βρίσκουν τη φιλοξενία και την προσοχή που τους αξίζει. Μπορείτε να μας επισκεφτείτε, να μας συμβουλευτείτε και να σας προτείνουμε αξιόλογα βιβλία και ενδιαφέροντα περιοδικά που θα χαρίσετε στον εαυτό σας αλλά και στους αγαπημένους σας. Ο χώρος μπροστά από το βιβλιοπωλείο στο ισόγειο, με τις μεγάλες τζαμαρίες να σας ταξιδεύουν στην πολύχρωμη κίνηση της Σόλωνος και της εσωτερικής στοάς που τη διατρέχει, αλλά και το υπερυψωμένο πατάρι με τη θέα στο δρόμο, σας περιμένουν για να απολαύσετε, μόνοι ή με την παρέα σας, τον καφέ, το χυμό, το σνακ, το ποτό σας, βουλιάζοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και στις άνετες πολυθρόνες. Αν μάλιστα έχετε διάθεση μπορείτε να παίξετε μια μελωδία στο πιάνο μας, δίνοντας μια άλλη νότα στη χαλαρωτική μουσική που ακούγεται. Στο χώρο συναντιούνται φίλοι, συνεργάτες, άτομα ή ομάδες που αγαπούν τη συζήτηση, την παρέα, το διάβασμα αλλά και λέσχες ανάγνωσης που αναζητούν ένα φιλικό περιβάλλον για τις συγκεντρώσεις τους. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω wifi καθώς επίσης και ο απαιτούμενος τεχνολογικός εξοπλισμός για την υποστήριξη των εκδηλώσεων που οργανώνονται στο χώρο, όπως για παράδειγμα παρουσιάσεις βιβλίων, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους ή ανεξάρτητους συγγραφείς, συζητήσεις για θέματα της επικαιρότητας -και όχι μόνο- αλλά και ενδιαφέρουσες μουσικές και ποιητικές βραδιές, αφιερώματα σε συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές, λογοτέχνες, ζωγράφους κ.ά.
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Έναστρον ΒιβλιοκαφέΈναστρον Βιβλιοκαφέ shared ΚΛΕΨΥΔΡΑ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ's photo.Παρασκευή, Μάιος 27th, 2016 at 10:29μμ
Σε λίγες μέρες στο βιβλιοπωλείο μας και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία!
   View on Facebook
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Έναστρον ΒιβλιοκαφέΠέμπτη, Μάιος 26th, 2016 at 11:51μμ
Τελευταία Συνάντηση για το φετινό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη, την Τρίτη στις οχτώμιση

http://fractalart.gr/vraveio-neou-logotexni-2016-5/
   View on Facebook
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Έναστρον ΒιβλιοκαφέΠέμπτη, Μάιος 26th, 2016 at 8:28μμ
"Ήταν σίγουρα η πιο επιτυχημένη χρονιά της λέσχης μας φέτος. Εκτός από την αθρόα προσέλευση, εντρυφήσαμε σε κείμενα που μας οδήγησαν πέρα από τις συνοριακές γραμμές της αντίληψής μας για τη λογοτεχνία. Σας ευχαριστώ για την αφοσίωση και την έμπνευση και συνεχίζουμε... στην ΤΑΡΑΤΣΑ του ΕΝΑΣΤΡΟΝ στις 6.30 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 29 Μαΐου, για να "βρούμε" τη Χαμένη Τιμή της Κατερίνας Μπλουμ."
Δημήτρης Στεφανάκης
   View on Facebook
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Έναστρον ΒιβλιοκαφέΈναστρον Βιβλιοκαφέ shared Djsmo48's post.Πέμπτη, Μάιος 26th, 2016 at 1:52πμ
   View on Facebook
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Έναστρον ΒιβλιοκαφέΈναστρον Βιβλιοκαφέ shared Εργοτάξιο Ιδεών's post.Πέμπτη, Μάιος 26th, 2016 at 1:10πμ
   View on Facebook